12:43 27 Maj 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 370
  Pratite nas

  Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu zvanično je otvorio peti, jubilarni vojno-tehnički forum „Armija“ , tokom kojeg će gotovo sva ruska vojna preduzeća predstaviti svoje najnovije proizvode. Na događaju će prisustvovati delegacije 120 zemalja, a više od 40 će biti pod rukovodstvom ministara odbrane i načelnika generalštaba.

  Otvaranje međunarodnog vojno-tehničkog foruma „Armija-2019“
  © Sputnik / Evgeniй Odinokov
  Otvaranje međunarodnog vojno-tehničkog foruma „Armija-2019“

  Forum „Armija 2019“ trajaće do 30. juna. MIA „Rusija sevodnja“ je njegova zvanična informativna agencija, dok je agencija i radio Sputnjik njegov informacioni partner. Na poligonu „Kubinki“ radi spoljna redakcija „Ria novosti“ i radio-studio Sputnjik. Novinarski tim media grupe objavljuje vesti sa foruma i uzima intervjue predstavnika foruma. 

  Delegacija Čečenije na otvaranju Međunarodnog vojno-tehničkog foruma foruma Armija-2019
  © Sputnik / Ramilь Sitdikov
  Delegacija Čečenije na otvaranju Međunarodnog vojno-tehničkog foruma „Armija-2019“

  Najaktuelnije vesti se mogu pročitati sa ekrana na štandu „Ria Novosti“. Međunarodna agencija Sputnjik će saopštavati vesti za strane učesnike foruma na engleskom jeziku, a „Ria Novosti“ će davati informacije za učesnike foruma koji govore ruski jezik. Jedinstveni štand „Rusije sevodnja“ i Sputnjika specijalno je bio napravljene za forum „Armija-2019“.

  Oklopna tehnika na teritoriji izložbenog centra Patriot na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu Armija-2019
  © Sputnik / Mihail Voskresenskiй
  Oklopna tehnika na teritoriji izložbenog centra „Patriot“ na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu „Armija-2019“

  „Naš objekat je miks klasike i savremene tehnologije. Sa jedne strane kolone, a sa druge savremeni nosilac informacija koji radi onlajn. Nadamo se da će posetioci foruma ’Armija-2019‘ želeti ne samo da se fotografišu u tako upečatljivom objektu, već i da sa interesovanjem pročitaju naše vesti.“

  Otvaranje međunarodnog vojno-tehničkog foruma „Armija-2019“
  © Sputnik / Grigoriй Sыsoev
  Otvaranje međunarodnog vojno-tehničkog foruma „Armija-2019“

  Naučno-poslovni forum predviđa održavanje više od 170 događaja koji se tiču najaktuelnijih problema osiguranja odbrane države, razvoja međunarodne, vojne, vojno-tehničke i vojno-ekonomske saradnje. Kako se očekuje, forum će i ove godine, kao i prošle, posetiti više od milion ljudi.

  Tagovi:
  forum armija, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga