21:31 04 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1710
  Pratite nas

  Ukrajina nije uspela da poseje razdor u PS SE sa svojim neprikladnim „korektivnim“ bahanalijama, napisala je na svojoj stranici na Fejsbuku portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarišući povlačenje ukrajinskog ambasadora u Savetu Evrope, nakon odluke Parlamentarne skupštine Saveta Evrope o vraćanju delegacije Rusije.

  „Ako ambasador ode u Kijev, tamo nema sa kim da se konsultuje. Bolje odmah da ode u Vašington, iako ga tamo mogu i lupiti, ne toliko zbog neuspeha, koliko za cirkus tokom neuspeha“, istakla je Zaharova.

  „A specijalna operacija za sprečavanje ulaska Rusije u PS SE bila je pažljivo pripremljena: i ’unutrašnji krug‘ (baltičke države, Poljska, Gruzija) je na skupštinskom zasedanju podržavao ukrajinsku delegaciju, a provokacija u Tbilisiju je bila široko preneta u zapadnim medijima i na društvenim mrežama, kako bi se stvorio efekat ’još jedne agresije Moskve‘“, napisala je Zaharova.

  Ona je istakla da, na kraju, cilj nije bio samo Rusija, već razdor u evropskim redovima.

  „Ali se desilo suprotno: predstavnici Ukrajine glupo su izgledali sa čitavim tim neprikladnim ’korektivnim‘ bahanalijama“, zaključila je ona.

  Ukrajinski ministar spoljnih poslova Pavel Klimkin ranije je izjavio da će Ukrajina povući svog ambasadora u Savetu Evrope na konsultacije nakon odluke PS SE da vrati delegaciju Rusije.

  Tagovi:
  PS SE, Marija Zaharova, Ukrajina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga