05:24 15 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 720
  Pratite nas

  Rusija će preduzeti kompenzacijske vojne mere u slučaju realizacije pretnji NATO-a u vezi sa Sporazumom o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, saopštio je zamenik šefa diplomatije Rusije Sergej Rjabkov.

  Prema rečima Rjabkova, pokušaji da se to što se dešava predstavi kao vojno-politički odgovor na akcije Moskve (navodno kršenje Sporazuma o raketama srednjeg i kratkog dometa), predstavlja propagandu koja ima za cilj dezinformacije međunarodne zajednice.

  „Kada te pretnje počnu da se pretvaraju u materijalne korake, moraćemo da preduzmemo kompenzacione vojne mere“, rekao je on.

  Diplomata je naglasio da poslednjih godina države NATO-a koriste ideologiju dvojnog standarda prema Rusiji, to je obuzdavanje zajedno sa dijalogom, ako je to u interesu Alijanse.

  „Mi ćemo obuzdavati napore NATO-a, vrlo selektivno prilaziti tematici dijaloga sa Alijansom za koji se zalažu članovi te organizacije“, objasnio je Rjabkov.

  Ranije je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg izjavio da će NATO morati da odgovori „merama“, ako se Rusija ne vrati realizaciji Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, za šta su joj dali rok od pet nedelja.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga