10:54 13 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 90
  Pratite nas

  U Beogradu se od 28. do 30. juna održava Forum inostranih diplomaca Rusije. Kako se očekuje, ruski univerziteti će predstaviti svoje obrazovne programe, programe po razmeni studenata i letnje škole, međunarodne akcije i projekte, dok će Privredna komora Moskve predstaviti efektivne načine lakšeg zapošljavanja stranih studenata.

  Projekat „Regionalni susreti inostranih diplomaca Rusije u Srbiji“ usmeren je na aktivizaciju saradnje sa diplomcima i asocijacijama diplomaca van granica Ruske Federacije, navodi se u saopštenju organizatora.

  „Organizacija međunarodnih susreta diplomaca ostvaruje se putem uključivanja rukovodilaca Asocijacija diplomaca, društvenih radnika i viđenijih diplomaca univerziteta Ruske Federacije“, navodi se u saopštenju organizatora.

  Događaji (izložbe univerziteta, okrugli stolovi, treninzi, seminari) organizovani za vreme susreta diplomaca posetiće predstavnici univerziteta, rukovodioci ujedinjenih organizacija diplomaca ruskih (sovjetskih) univerziteta i drugih zemalja, rukovodioci NVO, studenti i studentske asocijacije, kandidati.

  Svečano otvaranje Foruma održaće se u Ruskom centru za nauku i kulturu u Beogradu 28. juna.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga