22:42 17 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 470
  Pratite nas

  Na poligonu „Alabino“ u Moskovskoj oblasti u toku je demonstracija vojne tehnike pod nazivom „Pristojni ljudi“ poslednjeg dana Međunarodnog vojno-tehničkog foruma „Armija 2019“.

  Na poligonu „Alabino“ biće održano 48 elemenata dinamičnog prikaza.

  „U programu foruma učestvuje 304 jedinica vojne i specijalne tehnike Ministarstva odbrane Rusije i 27 jedinica organizacija i preduzeća“, rekao je načelnik Glavne uprave za naučno-istraživačku delatnost i tehnološku podršku naprednih tehnologija Ministarstva odbrane Rusije, general-major Andrej Gončarov.

  U programu učestvuje više od 20 posada. Avio-grupa „Striži“ prikazala je ažurirani program uz učešće sedam posada. Takođe, na „Kubinki“ će „Ruski vitezovi“ i „Berkuti“ prikazati akrobatske elemente na malim visinama od 100 do 500 metara.

  U demonstracijama učestvuju i avioni Su-30SM, MiG-29 i helikopteri Ka-52, Mi-28N, a posade aviona „Pajper“ KEB i Jak-52 će prikazati elemente vazdušne borbe, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

  Međunarodni vojno-tehnički forum „Armija 2019“ održava se od 25. do 30. juna u podmoskovskom parku „Patriot“, na aerodromu „Kubinka“ i poligonu „Alabino“. Na forumu učestvuje više od 1.300 preduzeća i organizacija koje predstavljaju više od 27.000 modela proizvodnje i tehnologije.

  Novinska agencija „Rusija sevodnja“ je zvanična informativna agencija foruma „Armija 2019“, a međunarodna agencija i radio Sputnjik je međunarodni informativni partner foruma.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga