20:31 25 Maj 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 111
  Pratite nas

  Češke vlasti dozvolile su da se obnove letovi ruskih avio-kompanija, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja Rusije.

  „Ministarstvo saobraćaja Rusije je ujutro 2. jula 2019. godine izdalo dozvolu za letove kompanije ’Čeh erlajns‘ do 7. jula 2019. godine. Posle toga je Ministarstvo saobraćaja Češke pokrenulo recipročnu proceduru prema ruskim avio-prevoznicima. Letovi će takođe biti dozvoljeni do 7. jula 2019. godine“, navodi se u saopštenju na sajtu Ministarstva.

  Ranije je najveća ruska avio-kompanija „Aeroflot“ otkazala jedan broj letova za Prag iz Moskve zbog odluke Češke da poništi dozvole za let ruskih kompanija. Kompanije „Uralske avio-linije“ i „Pobeda“ takođe su izdale saopštenje o suspendovanju letova za Češku.

  Ograničavanje letova ruskih avio-kompanija u Češku povezano je sa time da vazduhoplovne vlasti nisu uspele da postignu dogovor o letovima kompanije „Čeh erlajns“ između Praga i Seula preko transsibirske rute, saopštio je ranije izvor upoznat sa situacijom.

  Postupci čeških vazduhoplovnih vlasti, koje su zabranile letove ruskih kompanija, narušavaju sporazum o vazdušnom saobraćaju između zemalja, pregovori se nastavljaju, a očekuje se da će to pitanje uskoro biti rešeno, ranije je saopštilo Ministarstvo saobraćaja Rusije.

  Tagovi:
  letovi, Češka
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga