15:53 31 Mart 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 210
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da se za 75. godišnjicu pobede u Otadžbinskom ratu, koja će se obeležavati sledeće godine, priprema veliki program proslava i da je važno sačuvati istorijsku istinu o tom velikom događaju.

  „Naravno, ozbiljno se pripremamo da u maju sledeće godine dostojno proslavimo 75. godišnjicu pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Biće organizovan veliki program proslava u kojima se nadamo da će učestvovati najviši predstavnici mnogih država“, rekao je Putin na ceremoniji uručivanja akreditiva stranih ambasadora.

  „Razumemo koliko je važno da se sačuva istorijska istina o tom velikom događaju 20. veka. Sećamo se koliko je bila visoka cena te pobede, smatramo da je neophodno da se to zapamti, da se ne zaborave lekcije iz tog užasnog rata“, naglasio je ruski lider.

  On je napomenuo da će se iduće godine u Rusiji održati i niz značajnih međunarodnih događaja. Rusija je u junu preuzela predsedavanje u Šangajskoj organizaciji za saradnju (ŠOS), a od početka sledeće godine zemlja će predsedavati BRIKS-om.

  U leto 2020. godine Rusija će biti domaćin samita tih organizacija.

  „Mi se za njih pripremamo, usmereni smo na zajedničko partnerstvo i promovisanje zajedničkih prioriteta u oblasti politike i bezbednosti, ekonomije i finansija, kulturnih i humanitarnih veza“, dodao je šef ruske države.

  Što se tiče ovogodišnjih događaja, u septembru će u Vladivostoku biti održan još jedan Istočni ekonomski forum, rekao je predsednik i dodao da su kao počasni gosti foruma pozvani premijeri Indije i Japana, Narendra Modi i Šinzo Abe.

  „Planiramo da razmotrimo perspektive za saradnju i realizaciju krupnih zajedničkih investicionih projekata u Azijsko-pacifičkom regionu, razmenimo mišljenja o načinima povezivanja različitih integracionih procesa u cilju stvaranja velikog evroazijskog partnerstva“, naglasio je Putin.

  Tagovi:
  proslava, Dan pobede, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga