23:06 21 Januar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 946
  Pratite nas

  Ruska vojska počela je planirane vojne vežbe na Crnom moru, gde se trenutno održavaju pomorske vežbe članica NATO „Si briz 2019“, saopštila je pres-služba Crnomorske flote.

  Na vežbama učestvuje desetak brodova, među kojima su i veliki desantni brodovi „Azov“ i „Cezar Kunikov“, mali raketni brodovi „Orehovo-Zujevo“ i „Miraž“, raketni brodovi „Ivanovec“, „Naberežni Čelni“ i „R-60“.

  Brodovi Crnomorske flote izvode manevre na morskim poligonima. U završnoj fazi vežbe, posade će izvršiti raketnu i artiljerijsku paljbu.

  „Grupa brodova Crnomorske flote nastavlja niz mera za praćenje aktivnosti NATO brodova koji učestvuju u pomorskoj vežbi „Si briz 2019“ u severozapadnom delu Crnog mora“, dodaje se u saopštenju.

  Trenutno se na Crnom moru održavaju ukrajinsko-američke vežbe „Si briz 2019“ u kojima učestvuju avijacija i brodovi zemalja NATO: Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Kanade, Italije, Turske, Poljske, Bugarske, Grčke, Rumunije, Danske, Letonije, Estonije i njihovih saveznika — Ujedinjenih Arapskh Emirata, Švedske, Ukrajine, Moldavije i Gruzije.

  U vežbama učestvuje oko 30 brodova, 30 letelica i više od 900 ljudi. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije nazvalo je ove vežbe — pokušajem destabilizacije situacije u regionu.

  Tagovi:
  Rusija, vojne vežbe, Crnomorska flota
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga