04:52 25 Januar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  29310
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin ispričao papinu pouku, koju mu je vrhovni poglavar Katoličke crkve dozvolio da javno kaže: pravi sveštenik ne može da se bude — bez knjiga Dostojevskog.

  Putin je na večeri sa predstavnicima rusko-italijanskog Foruma za dijalog civilnog društva u Rimu skrenuo pažnju na reči italijanskog premijera Đuzepea Kontea o ruskoj književnosti.

  „Moram da kažem da sam se danas u razgovoru sa rimskim papom dotakao ove teme. I papa mi je dozvolio da javno kažem — da je jedna od knjiga koje su mu uvek na stolu, klasik ruske književnosti, a to su i Dostojevski i Tolstoj. Rekao je čak i više. ’Ja‘, rekao je, ’govorim svojim sveštenicima da bez knjiga Dostojevskog, bez shvatanja pune dubine njegove filozofije, ne možete biti pravi sveštenik‘“, rekao je Putin.

  „Znate, to mnogo govori. Govori o našim zajedničkim dubokim duhovnim korenima“, smatra Putin.

  Predsednik Rusije je u četvrtak bio u zvaničnoj poseti Italiji, tokom koje se susreo sa rimskim papom, predsednikom Italije Serđom Matarelom i predsednikom Saveta ministara Đuzepeo Konteom. Kasnije je u vili Madama za prijeme italijanske vlade održana večera na kojoj su bili predstavnici rusko-italijanskog Foruma za dijalog civilnog društva.

  Tagovi:
  pouka, papa Franja, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga