14:36 20 Januar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 185
  Pratite nas

  Rusija je ukazala NATO-u da su neosnovani pokušaji da se na Moskvu prenese odgovornost za propast Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, saopštilo je rusko predstavništvo pri Severnoatlantskoj alijansi tokom zasedanja Saveta Rusija-NATO.

  „Posebno smo skrenuli pažnju na realne rizike od daljeg zatezanja vojno-političke situacije u Evropi“, navedeno je u saopštenju.

  Ruska delegacija je, takođe, naglasila da je neophodno ponašati se suzdržano.

  Rusija je potvrdila da, „u planiranju mera za zaštitu ruskih bezbednosnih interesa u kontekstu istupanja SAD iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa“, ne namerava da razmešta „odgovarajuće naoružanje u Evropi i drugim regionima, dok god u njima ne budu razmeštane rakete srednjeg i kratkog dometa“.

  „Pozvali smo zemlje Alijanse da daju isto saopštenje“, naglasilo je Predstavništvo Rusije pri NATO-u.

  U Briselu je održano zasedanje Saveta Rusija-NATO na nivou stalnih predstavnika, na kome se razgovaralo o situaciji u vezi sa Sporazumom o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.

  Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je nakon sastanka da Alijansa ne vidi nikakve znakove napretka u vezi sa Sporazumom o likvidaciji raketa.

  Tagovi:
  Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, Evropa, Savet Rusija-NATO, NATO, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga