00:01 28 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  2400
  Pratite nas

  Član Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije Anton Morozov komentarisao je za RT dokument o suprotstavljanju Kremlju, koji je objavila Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

  „Amerikanci nastoje da očuvaju dominaciju u celom svetu, ali postoje i objektivni procesi: svet više ne želi da bude unipolaran, pa čak i male zemlje ne žele da se pokoravaju Sjedinjenim Američkim Državama u svojoj suverenoj politici. Zato se i one fokusiraju na druge velike sile, između ostalih, i na Rusiju“, rekao je poslanik.

  Morozov smatra da se pojavljivanje takvog dokumenta može pripisati i činjenici da evropske zemlje počinju „da se otvaraju prema Rusiji“.

  „To uzrokuje nezadovoljstvo Sjedinjenih Američkih Država, jer oni gube kontrolu i svoje dominantne pozicije u mnogim zemljama i tome će se suprotstavljati“, dodao je Morozov.

  Ranije je Agencija za međunarodni razvoj Sjedinjenih Američkih Država objavila dokument pod nazivom — „Koncept za suprotstavljanje zlonamernom uticaju Kremlja“, a u kojem je opisana „taktika uticaja na Rusiju“.

  Tagovi:
  Anton Morozov
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga