22:12 06 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 651
  Pratite nas

  Rusija poziva SAD da razmisli da li treba nastaviti besmisleni pritisak sankcijama, koje štete samim Amerikancima, saopštili su u Ministarstvu inostranih poslova Rusije.

  „Zabranama ulaganja u rusku ekonomiju američke vlasti mogu uskratiti svojim građanima značajne prihoda, uključujući tu i penzionere, pošto su američki penzioni fondovi spremni da ulažu sredstva u naše pouzdane i visokolikvidne hartije od vrednosti. Razvoj Rusije to neće zaustaviti, neće nas skrenuti sa našeg puta. Tako da vašingtonski političari treba da razmisle da li treba nastaviti besmislene sankcije koje ne samo da pokazuju čitavom svetu američku nesposobnost da utiče na Moskvu, već i štete njihovim sopstvenim biračima“, navodi se u komentaru, koji je objavljen na zvaničnom sajtu ruskog Ministarstva.

  Podsetimo — Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je sinoć amandman na vojni budžet za 2020. godinu, koji podrazumeva uvođenje sankcija ruskom suverenom dugu. Taj amandman podrazumeva ozbiljne sankcije protiv ruske države i podrazumeva da ni jedan američki građanin ne može da sklapa nove ugovore sa suverenim dugom Rusije. 

  Sam projekat vojnog budžeta za 2020. godinu za sada nije usvojen. Ako Predstavnički dom i Senat usvoje dokument, on će biti poslat predsedniku SAD na potpis.

  Ranije je američkom Kongresu bilo podneto nekoliko sličnih zakona, ali ih do sada nije razmatrao.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga