23:10 26 Januar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 740
  Pratite nas

  Rusija će podržati sve političke snage u Ukrajini, ako se one budu kretale ka ponovnom uspostavljanju bilateralnih odnosa, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

  „Pitanje uspostavljanja i potpunog obnavljanja rusko-ukrajinskih odnosa je takođe za nas izuzetno važno i mi ćemo sarađivati sa svakom političkom snagom, uključujući i vašu, kako bismo obnovili odnose u punom formatu između Rusije i Ukrajine“, istakao je Putin na sastanku sa šefom političkog saveta ukrajinske partije „Opoziciona platforma — za život“ Viktorom Medvedčukom.

  „Potpuno rešenje situacije na jugoistoku Ukrajine, u Donbasu, moguće je isključivo direktnim kontaktom vlasti u Kijevu sa predstavnicima Luganske i Donjecke narodne republike“, naglasio je ruski predsednik.

  Putin je dodao i da se nijedan konflikt u novijoj istoriji u svetu nije rešavao bez direktnih pregovora između sukobljenih strana.

  „Sa svoje strane, mi ćemo takođe raditi sve što je u našoj moći kako bismo osigurali da ovaj proces ide u potrebnom ritmu i sa potrebnim kvalitetom“, rekao je Putin.

  Putin je rekao da su sporazumi premijera Rusije Dmitrija Medvedeva i Viktora Medvedčuka — „potpuno ostvarivi“.

  „Naravno, Vlada mi saopštava o vašim sastancima i o temama o kojima se raspravljalo. Mislim da je sve što ste razgovarali sa predsednikom Vlade Rusije i sa predstavnicima ekonomskih i energetskih blokova — potpuno ostvarivo“, rekao je Putin.

  Premijer Rusije Dmitrij Medvedev sastao se ranije sa predstavnicima ukrajinske partije „Opoziciona platforma — Za život“, Viktorom Medvedčukom, Vadimom Rabinovičem, Jurijem Bojkom i Tarasom Kozakom. Tokom razgovora, političari su razgovarali o perspektivama odnosa između Moskve i Kijeva, tranzitu gasa, kao i o situaciji kada je otkazana međudržavna telekonferencija sa ukrajinskim televizijskim kanalom „Njuzvan“.

  Tagovi:
  Viktor Medvedčuk, Vladimir Putin, Ukrajina, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga