23:27 26 Januar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  21832
  Pratite nas

  Rusija poziva međunarodnu zajednicu da krene ka nezavisnosti od finansijskog sistema koji kontrolišu SAD i od američkog dolara kao ključne valute, izjavio je zamenik ministar inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

  „Moramo se zaštititi od političkih zloupotreba učinjenih uz pomoć američkog dolara i uz pomoć američkog bankarskog sistema“, rekao je Rjabkov u Karakasu, na međunarodnoj konferenciji za podršku međunarodnom pravu.

  Ruski visoki diplomata naveo je situaciju u Venecueli kao primer nepristojne zloupotrebe imovine koja se drži u zapadnim bankama.

  „Ovo je samo jedan od primera šire politike namernog podsticanja krize da bi došlo do promene Vlade i da bi se legitimno izabrani političar zamenili američkim marionetama“, rekao je on.

  Prema rečima Rjabkova — nisu tačne tvrdnje Sjedinjenih Država i njihovih saveznika da nastoje da stvore svetski poredak koji je zasnovan na pravilima.

  „Mi mislimo da to nije svetski poredak zasnovan na pravilima, već je nametnut i podmetnut svetski poredak“, naveo je on.

  Rjabkov je u poseti Karakasu od 20. do 22. jula, gde učestvuje na ministarskom sastanku Pokreta nesvrstanih.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga