13:41 08 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  3601
  Pratite nas

  Ukoliko Zajednička istraživačka grupa na čelu sa holandskim tužilaštvom ne preuzme prikupljene dokaze privatnog detektiva iz Nemačke Jozefa Reša o padu malezijskog aviona u Donbasu, on će te informacije predati Maleziji i Rusiji.

  Prema Rešovim rečima, on je međunarodnoj istražnoj grupi već nekoliko puta pokušao da dostavi informacije koje bi mogle da otkriju razloge za pad aviona na letu MH-17.

  List piše da su detektiva čak pozivali na saslušanja, da bi zatim iznenada tražili od njega da zaboravi na taj slučaj, i da saopšti medijima da se, navodno, šalio.

  „Tada se kod mene javila sumnja — da li oni sami veruju u to što rade? Ne smete se šaliti sa smrću 298 osoba“, izjavio je šokirani detektiv.

  Kako se navodi, Reš namerava da se još jednom obrati Zajedničkoj istraživačkoj grupi sa predlogom da preuzmu sve sakupljene podatke, uključujući satelitske i audio snimke dispečerskih razgovora.

  Detektiv ima samo jedan uslov — da se sve odvija u prisustvu medija iz raznih zemalja, što bi garantovalo da informacija neće biti skrivena ili uništena. Ali ukoliko Holandija ponovo bude ignorisala Reša, on će se obratiti Rusiji ili Maleziji, i preko njih će obelodaniti sve podatke o padu aviona, uključujući i imena odgovornih za tragediju, prenosi portal.

  Ranije je Zajednička istraživačka grupa saopštila da je završena istraga povodom pada aviona na letu MH-17, a za tragediju je osumnjičeno troje Rusa i jedan državljanin Ukrajine, koji deluje na teritoriji Donjecka. Suđenje povodom ovog slučaja će početi 2020. godine u Holandiji.

  Putnički avion „boing 777“ kompanije „Malezija erlajns“ poleteo je iz Amsterdama za Kuala Lumpur 17. jula 2014. godine i srušio se u blizini Donjecka. Poginulo je 298 osoba.

  Tagovi:
  MH17, Nemačka, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga