07:49 15 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  4259
  Pratite nas

  Oko 20.000 ljudi učestvovalo je na odobrenom mitingu u Moskvi, saopštila je policijska uprava za grad Moskvu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije.

  Prema navodima policije, tokom mitinga nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

  Oko 15 časova bilo je saopšteno da se na mitingu okupilo oko 15.000 ljudi, dok je oko 14 časova policija procenila da na skupu učestvuje oko sedam hiljada ljudi.

  Ranije je moskovska Vlada dala saglasnost za održavanje dva protesta 10. i 11. avgusta u Ulici akademika Saharova, na kojima bi moglo da učestvuje po 100 hiljada ljudi. Među podnosiocima prijava su neregistrovana kandidatkinja za moskovsku gradsku Dumu i članica stranke „Jabloko“ Elena Rusakova, registrovani kandidat za gradsku Dumu Dmitrij Kločkov, šefica štaba Genadija Gudkova Elvira Vihareva, kao i neregistrovani kandidat Denis Šenderovič. Vihareva je kasnije izjavila za Sputnjik da su organizatori odustali od održavanja drugog mitinga 11. avgusta.

  Istražni komitet Rusije je u vezi sa objavljivanjem poziva za učešće u takozvanim „mirnim šetnjama“ u medijima i na društvenim mrežama nakon dogovorenog skupa 10. avgusta upozorio da će učešće u neodobrenim akcijama dovesti do pravnih posledica, uključujući krivičnu odgovornost. Moskovske vlasti su takođe podsetile na odgovornost za narušavanje zakona i provokacije tokom dogovorenog skupa 10. avgusta u Ulici akademika Saharova.

  Grupa članova Saveta za ljudska prava Rusije takođe je pozvala građane da ne podležu provokacijama i da se uzdrže od učestvovanja u nezakonitim aktivnostima nakon održavanja odobrene akcije u Ulici akademika Saharova u Moskvi.

  Tagovi:
  Moskva, miting, protest
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga