14:33 25 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 831
  Pratite nas

  Ruski političari smatraju da izjava savetnika predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džona Boltona da Moskva krade tehnologiju od Vašingtona spada u domen fantastike, kao i da se SAD mogu optužiti za krađu ruske tehnologije.

  Američki političar je ranije izjavio da Rusija troši znatna sredstva za razvijanje hiperzvučnih raketa koje se, navodno, proizvode po tehnologiji ukradenoj od SAD.

  „Da možemo mirno da koegzistiramo, ne bismo bili prinuđeni da trošimo novac i resurse radi osiguravanja bezbednosti svoje zemlje“, rekao je senator Vladimir Džabarov za televiziju RT, uz ocenu da Boltonove reči o krađi tehnologije spadaju u domen fantastike.

  Sličnog mišljenja je i senator Franc Klincevič, koji je naveo da Moskva nema manje osnova da optuži Vašington za krađu ruske tehnologije, pošto Rusija ne zaostaje za američkim kolegama kada je reč o razvijanju hiperzvučnog oružja.

  „Očigledno, Boltonu i dalje ne da mira priča iz četrdesetih godina prošlog veka. Tada je nuklearni monopol SAD pretio egzistenciji Sovjetskog saveza, koji je bio prinuđen da se bavi krađom američkih atomskih tajni“, rekao je senator.

  Poslanik Aleksandar Šerin je podsetio da SAD prednjače u krađi tehnologije.

  „Oni su iz Nemačke uvezli stručnjake, što im je pomoglo da stvore atomsku bombu, koju su potom iskoristili za napad na Japan“, izjavio je Šerin i dodao da su Boltonove optužbe neprihvatljive.

  Tagovi:
  Sovjetski Savez, hipersonične rakete, Džon Bolton
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga