20:45 31 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 150
  Pratite nas

  Kremlj je primetio da su počeli određeni kontakti u okviru dogovora postignutih tokom razgovora predsednika Rusije i Ukrajine Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog.

  „Za sada konstatujemo početak dijaloga između predsednika Putina i Zelenskog, primećujemo određene kontakte, koji se uspostavljaju za razvoj tih razgovora i za razvoj razumevanja, koji su postignuti tokom razgovora“, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, komentarišući medijske izveštaje o mogućnosti skore razmene zatvorenika između Ukrajine i Rusije.

  „Za sada nemam ništa da dodam na to. Samo hoću da podsetim na Putinovu izjavu, u kojoj je on rekao o opreznom optimizmu, koji se takođe može primetiti u rusko-ukrajinskim odnosima“, dodao je Peskov.

  Ove nedelje je direktor ruskog Centra za političku situaciju Aleksej Česnakov, koji je blizak pregovaračkom procesu o rešavanju ukrajinske krize, najavio mogućnost skorašnje razmene zatvorenika između Ukrajine i Rusije, uključujući i ukrajinske mornare. Nakon toga je Valentin Ribin, advokat Rusa osuđenih u Ukrajini, Maksima Odincova, Aleksandra Baranova i Evgenija Mefedova, izjavio da su sva trojica u procesu „pravne procedure razmene“, koja bi mogla da se dogodi u najskorije vreme. Prema rečima advokata, na spisku za razmenu nalaze se i druga lica.

  Tagovi:
  kontakti, Ukrajina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga