04:49 21 Januar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 470
  Pratite nas

  Američki senatori Ron Džonson i Kris Merfi, koji su izjavili da su im odbijene vize za ulazak u Rusiju, dobro znaju da se nalaze na ruskoj „stop listi“, rekla je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

  Američki senatori, ta dvojica, znaju odlično da su na ruskom spisku lica kojima je zabranjen ulazak u našu zemlju, ali on nije zabranjen tek onako, nego isključivo kao odgovor na to što je Vašington uveo neosnovane restrikcije protiv značajnog broja članova Federalne skupštine Ruske Federacije“, rekla je Zaharova na konferenciji za novinare.

  Ona je skrenula pažnju na okolnosti koje američki senatori pokušavaju da sakriju od sopstvenih birača.

  „Mnogo puta smo predlagali Vašingtonu da se svi članovi zakonodavnih organa obe zemlje izuzmu iz svih ograničenja putovanja, kako bi se samim tim ukinuo makar jedan faktor koji ometa naše bilateralne odnose“, navela je Zaharova.

  „I ne samo to, američki senatori su obećali da će doprineti realizaciji takve inicijative. A šta vidimo u praksi? U praksi vidimo da oni ništa nisu preduzeli, videli smo cirkusku predstavu, u čijoj je osnovi manipulisanje javnim mnjenjem kroz davanje neverodostojnih informacija“, zaključila je Zaharova.

  Senator republikanac Ron Džonson je 26. avgusta saopštio da mu je Rusija odbila vizu. Ruska ambasada u SAD je saopštila da joj se senator nije obratio za dozvolu za putovanje u Rusiju.

  Ministarstvo inostranih poslova Rusije je kasnije objasnilo da je senator na ruskoj „stop-listi“ i da mu je to poznato. Nakon toga je još jedan predstavnik Senata SAD, demokrata Kris Marfi, saopštio da mu je odbijena ruska viza.

  Tagovi:
  viza, američki senatori, Marija Zaharova
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga