20:05 20 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 200
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da pripadnici policije treba više pažnje da posvećuju novim metodama distribucije droga na internetu, ali nije siguran da je potrebno stvoriti sajber-policiju.

  Na sastanku sa predstavnicima društva na Dalekom istoku, predsedniku je postavljeno pitanje o mogućnosti stvaranja sajber-policije koja bi mogla da se umeša, između ostalog, u širenje informacija o narkoticima preko društvenih mreža, mesindžera i SMS-ova. Takođe je napomenuto da se u Primorskom kraju Rusije narkotici već mogu nabaviti za bitkojn.

  Putin je podsetio da je on svojevremeno odlučio da formira posebnu strukturu u oblasti kontrole narkotika, ali „su me posle ubedili da je treba objediniti sa Ministarstvom unutrašnjih poslova kako bi se izbegao paralelan rad i kako bi ga učinio efikasnijim“.

  „Ne znam da li je potrebna sajber-policija. Ministarstvo unutrašnjih poslova treba da ima na umu da kriminalci koriste savremene metode distribucije (oglašavanje narkotika). To ćemo morati da uradimo u okviru postojećih struktura za borbu protiv narkotika“, rekao je ruski lider.

  „Obavezno to reći (ministru unutrašnjih poslova Vladimiru) Kolokoljcevu“, dodao je Putin.

  Peti Istočni ekonomski forum održava se u Vladivostoku od 4. do 6. septembra. Novinska agencija „Rusija sevodnja“ je generalni informativni partner Foruma.

  Tagovi:
  narkotici, sajber-policija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga