11:53 26 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 2303
  Pratite nas

  Na završetku višednevne vojne vežbe Zapadnog vojnog okruga Ruske Federacije, u kojoj su učestvovali i pripadnici Vojske Srbije iz Treće brigade Kopnene vojske, komandant 6. Armije Zapadnog vojnog okruga general-major Vladislav Nikolajevič Jeršov ocenio je da je vežba realizovana veoma uspešno, uz poštovanje svih mera bezbednosti.

  General Jeršov posebno je pohvalio doprinos pripadnika Vojske Srbije uspehu vežbe, ističući njihovu odličnu pripremljenost i visoku spremnost koju su pokazali tokom izvršenja bojevih gađanja i prikaza taktičkih postupaka.

  Srpske i ruske zastave na vojnoj vežbi u Zapadnom vojnom okruga Ruske Federacije
  Ministarstvo odbrane
  Srpske i ruske zastave na vojnoj vežbi u Zapadnom vojnom okruga Ruske Federacije

  „Zajedničko izvršenje postavljenih zadataka vojnika iz Srbije i Rusije pokazalo je da nismo imali nikakvih barijera ni problema u komunikaciji. Razumljiva slovenska reč omogućila je odlično funkcionisanje sistema. Na vežbi smo koristili izviđačka vatrena oružja, dronove, vođene rakete i helikoptere i izvodili smo taktički vazdušni desant. Ali je od prvog dana sve išlo po planu, zahvaljujući odličnoj pripremljenosti vojnika i rukovodstva Treće brigade Vojske Srbije“, izjavio je general Jeršov i pozvao Vojsku Srbije da i sledeće godine učestvuje na vežbi Zapadnog vojnog okruga.

  Ovo je treće učešće jedinica Kopnene vojske Vojske Srbije na taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem, zajedno sa jedinicama Zapadnog vojnog okruga Oružanih snaga Ruske Federacije.

  Ruka ruci: Srpski i ruski vojnik na vežbama
  Ministarstvo odbrane
  Ruka ruci: Srpski i ruski vojnik na vežbama

  „Cilj vežbe je podizanje operativnih sposobnosti jedinica koje učestvuju na vežbi“, izjavio je pukovnik Goran Stamenković iz komande Kopnene vojske.

  „Za nas je važna i provera na nepoznatom terenu naše tehnike, procedura i taktike, a rezultat ovogodišnje provere je odličan. Naš zajednički cilj je, naravno, i nastavak saradnje i produbljivanje prijateljstva između srpske i ruske vojske“, naglasio je pukovnik Stamenković.

  Na kraju vežbe upriličena je smotra naoružanja i borbenih i neborbenih vozila koja su učestvovala u aktivnostima, a najuspešnijim pripadnicima Oružanih snaga Ruske Federacije i Vojske Srbije uručene su nagrade i priznanja.

  Tagovi:
  vojne vežbe, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga