11:04 13 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Situacija u Donbasu (179)
  0 1081
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski razgovarali su telefonom nakon obavljene razmene ruskih i ukrajinskih zatvorenika i pozitivno su ocenili taj događaj, saopštio je Kremlj.

  „Data je pozitivna ocena o oslobađanju i predaji lica koja su bila zatvorena u Ukrajini i Rusiji. Naglašen je, pre svega, humanitarni aspekt te akcije, koja ima veliki značaj za normalizaciju i ozdravljenje bilateralnih odnosa", naveo je Kremlj.

  Ruski predsednik je ukrajinskom kolegi rekao da je potrebno na odgovarajući način pripremiti samit u „normandijskom formatu“, kako bi on zaista doprineo realizaciji Minskog sporazuma.

  „Tokom razmene mišljenja o perspektivama organizovanja samita ’normandijske četvorke‘, predsednik Rusije je naveo da je neophodno nastaviti svestranu pripremu, kako bi novi sastanak u tom formatu dao rezultate i realno doprineo ispunjavanju postojećih dogovora na najvišem nivou, a pre svega ispunjavanju minskog kompleksa mera“, naglašeno je iz Kremlja.

  U saopštenju se dodaje i da su se Putin i Zelenski dogovorili da nastave kontakte. Šefovi država su naglasili važnost poštovanja primirja, kao i doslednog povlačenja snaga i sredstava na liniji razgraničenja suprotstavljenih strana.

  Danas su avioni sa Rusima i Ukrajincima, oslobođenim u okviru dogovora Moskve i Kijeva o razmeni zatvorenika, sleteli u rusku i u ukrajinsku prestonicu.

   

   

  Tema:
  Situacija u Donbasu (179)
  Tagovi:
  razmena zatvorenika, Vladimir Zelenski, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga