15:24 12 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 252
  Pratite nas

  Brojni materijali koji su objavljeni na resursima „Gugla“, ali i „Fejsbuka“, mogu se smatrati mešanjem u unutrašnje stvari Rusije, izjavio je zamenik šefa Centralne izborne komisije Rusije Nikolaj Buljajev.

  „Mnogo toga što se objavljivalo na ’Guglu‘ i ’Fejsbuku‘ se može smatrati kao uticaj na čovekov izbor. Kada postoji uticajni faktor, to se može smatrati kao mešanje u unutrašnja pitanja“ rekao je on.

  Istovremeno, Ruska agencija za nadzor medija (Roskomnadzor) saopštila je da je ustanovljeno da su i „Gugl“ i „Fejsbuk“ na dan izbora postavili određene političke reklame, što se smatra mešanjem u unutrašnje stvari.

  Oglasio se i šef Centralne izborne komisije Rusije Andrej Klimov, koji je rekao da će Komisija Saveta Federacije za zaštitu ruskog suvereniteta u drugoj polovini septembra razmotriti sve pokušaje mešanja u lokalne izbore u Rusiji.

  Pored toga, Centralna izborna komisija je navela i da su zabeleženi brojni hakerski napadi na internet portal te institucije, ali da su svi napadi uspešno odbijeni.

  U Rusiji se danas održavaju lokalni izbori, na kojima će biti izabrane regionalne i lokalne vlasti, kao i poslanici za upražnjena poslanička mesta u Državnoj dumi.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga