23:40 28 Maj 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 220
  Pratite nas

  Rusija planira da povećava efikasnost državne podrške turizmu i da stimuliše nacionalno turističko tržište, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin na 23. Generalnoj skupštini Svetske turističke organizacije.

  Predsednik je istakao da je Rusija spremna da uspostavi uzajamno korisnu saradnju u ovoj oblasti.

  „Nastavićemo da pružamo još efikasniju državnu podršku ovoj grani industrije, da povećavamo konkurentnost turističkog tržišta i uvodimo najnaprednije usluge, koje su u skladu sa tehnološkom digitalnom epohom. Tako je Rusija među prvim zemljama koje aktivno uvode elektronske vize, koje se mogu izdavati na daljinu, brzo i bez nepotrebnih formalnosti“, rekao je predsednik Rusije.

  U poslednjih pet godina Rusiju je posetilo 125 miliona stranih turista, što je posledica doslednog razvoja turizma u zemlji, istakao je Putin i podsetio da su za to važnu ulogu imali veliki međunarodni događaji: Zimske olimpijske igre, Svetsko prvenstvo u fudbalu, Festival mladih i studenata i studentske univerzijade.

  On je naveo da su svi ovi događaji bili na visokom nivou i da su na goste ostavili utisak o Rusiji kao o otvorenoj, gostoprimljivoj, druželjubivoj, modernoj i udobnoj zemlji.

  „Nadamo se da ćete podržati prijavu Rusije za održavanje Svetskog dana turizma 2022. godine, kao i da ćete podržati otvaranje Međunarodnog turističkog centra u Rusiji, pod okriljem Svetske turističke organizacije“, zaključio je ruski predsednik.

  Tagovi:
  turizam, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga