23:58 23 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  22977
  Pratite nas

  Ruski senator Sergej Cekov smatra da Kijev i Kijev mogu opet biti u istoj državi, ali samo ako Ukrajina uđe u sastav Rusije.

  „Postoji vrlo brz i realan način za tako nešto. Ukrajina treba da uđe u sastav Rusije. Sve ostalo su bajke za birače, koje kijevske vlasti, izgleda, smatraju budalama, čim pokazuju tako nepoštovanje. Građani Ukrajine odavno znaju da ne postoji nikakva mogućnost povratka Krima u sastav Ukrajine. Krim je ušao u sastav Rusije voljom svojih stanovnika, prema rezultatima referenduma. Zato nema nikakvih šansi da se Krim vrati u Ukrajinu“, izjavio je Cekov.

  Ruski senator je rekao da će Ukrajina u svakom slučaju biti integrisana sa Rusijom.

  „Krim će živeti u istoj državi sa Ukrajinom, samo ako Ukrajina uđe u sastav Ruske Federacije, odnosno ujedini se sa Rusijom u saveznu državu, gde će granice biti izbrisane“, zaključio je Cekov.

  Ranije je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio da ukrajinske vlasti nameravaju da se bore za Krim i to „ne samo rečima“. Kijev ima nekoliko predloga i nekoliko ideja u vezi sa Krimom, ali je suviše rano da ih otkrije, kazao je Zelenski.

  Tagovi:
  Krim, Ukrajina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga