22:42 27 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  62973
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin je, komentarišući navode o napadu dronova na saudijske naftne objekte, predložio Rijadu da od Rusije kupi protivvazdušne raketne sisteme S-400 ili S-300.

  Odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše ove napade, Putin je citirao Kuran.

  „U svetom Kuranu se govori o neprihvatljivosti bilo kakvog vida nasilja, osim zaštite sopstvenog roda. Da biste zaštitili svoj rod i svoju zemlju, mi smo spremni da pružimo odgovarajuću pomoć Saudijskoj Arabiji“, rekao je Putin.

  Putin je rekao da je rukovodstvu Saudijske Arabije dovoljno da „usvoji mudru državnu odluku“ i da kupi S-300, kao što je to slučaj sa Iranom, ili S-400, kao što je to učinila Turska.

  Njegov iranski kolega Hasan Rohani je upitao da li je bolje da kupe S-300 ili S-400, a Putin je odgovorio: „Neka sami izaberu“.

  Ruski predsednik se u nastavku odgovora na pitanje novinara još jednom osvrnuo na Kuran: „Nalazeći se ovde u Turskoj, u zemlji u kojoj pretežno žive muslimani, ne mogu da ne izgovorim još jednu misao. Setite se milosti Alaha. Vi ste nekada bili neprijatelji, Alah je pomirio vaša srca i načinio braću od vas“.

  „Mislim da je potrebno da vam to bude polazište“, zaključio je predsednik Rusije.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga