22:45 30 Mart 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  3282
  Pratite nas

  Zvanična predstavnica MIP-a Rusije Marija Zaharova saopštila je da je Moskva šokirana informacionom rusofobskom aktivnošću i intenzivnim lažima o navodnom prisustvu ruskih specijalaca u Norveškoj.

  „Šokirani smo čudnom informativnom aktivnošću rusofobičnog dela, ne znam, možda lobija unutar Norveške, možda lobija izvan Norveške, ali smo videli očigledan rezultat u medijima ove države“, rekla je ona.

  Po njenim rečima, u norveškim medijima su se pojavile intenzivne antiruske dezinformacije koje se tiču navodnog „prisustva ruskih specijalaca i aktivne špijunske delatnosti specijalnih službi Rusije u Norveškoj“.

  Zaharova je to nazvala apoteozom besprincipijalnosti i odstupanja od profesionalnih normi novinarstva.

  „Bile su sakupljene sve moguće činjenice koje je trebalo po zamisli njihovih autora da izazovu sumnje u norveškom društvu u neprijateljske namere Rusije prema toj državi“, saopštila je predstavnica MIP-a.

  Ona je dodala da neće navesti te laži i „sve to treba da ostane na savesti onih koji su ih napravili“.

  „Možemo konstatovati da se u Norveškoj u poslednje vreme vrši sistemski rad na tome da se Rusija predstavi kao neprijatelj. To je agresivna, informaciona antiruska politika“, izjavila je Zahaerova.

  Ona je pozvala kolege u MIP-u Norveške da to zabeleže.

  Podsetimo, norveški portal „Aldrimer“ je saopštio da su ruski vojnici navodno izveli izviđačku misiju u arhipelagu Špicbergen (Svalbard), uključujući delimično i na kopnu Norveške.

  Tagovi:
  Norveška
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga