08:26 01 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 440
  Pratite nas

  Ambasada Rusije u Bosni i Hercegovini saopštila je da se Rusija nikada nije mešala u unutrašnje stvari te zemlje, kao i da nije imala i da nema takve namere.

  Ambasada je to saopštila povodom, kako je navedeno, nastavka tumačenja stava Rusije u vezi sa evroatlantskim integracijama BiH i dodala da u javnosti Bosne i Hercegovine po pitanju članstva u NATO-u ne postoji konsenzus, prenosi portal „Kliks“.

  Očigledno je da se se jedan od tri konstitutivna naroda u državi protivi članstvu u tom vojnom bloku, nije zaboravio malignu ulogu koju je Alijansa odigrala tokom sukoba u BiH i na Kosovu 1995. i 1999. godine, protivi se integraciji u NATO, što je sa tačke gledišta logike i zdravog razuma sasvim razumljivo, navodi se u saopštenju.

  Dodaje se da je Ambasada sigurna da veštačko uvlačenje BiH u evroatlantsku orbitu potkopava unutrašnju političku stabilnost, stvara nove podele i u suprotnosti je sa logikom Dejtonskog mirovnog sporazuma, u kojem je predviđeno donošenje vitalnih odluka isključivo na temelju konsenzusa između tri konstitutivna naroda.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga