23:26 12 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 212
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije o situaciji u Siriji u vezi sa pogoršavanjem situacije na severoistoku zemlje, saopštio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

  „Učesnici sastanka detaljno su razmatrali situaciju u Siriji u kontekstu zaoštravanja na severoistoku zemlje“, rekao je on.

  Prema njegovim rečima, „došlo je i do razmene mišljenja u vezi sa početkom rada sirijskog ustavnog odbora“. „Primećeno je da je u ovoj fazi važno da svi izbegavaju bilo kakve akcije koje bi mogle da stvore prepreke za mirno rešavanje situacije u Siriji“, precizirao je Peskov.

  On je dodao da je na sastanku takođe bilo reči o aktuelnim unutrašnjim pitanjima.

  Sastanku su prisustvovali premijer Rusije Dmitrij Medvedev, predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin, šef predsedničke administracije Anton Vajno, sekretar Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev, ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokoljcev, specijalni predstavnik predsednika Rusije za zaštitu životne sredine, ekologiju i saobraćaj Sergej Ivanov.

  Turska je ranije objavila o skorom početku operacije protiv kurdskih formacija koje podržavaju Sjedinjene Američke Države u prigraničnoj teritoriji Sirije. Sjedinjene Američke Države su izjavile da neće učestvovati u ovoj operaciji i da će, štaviše, povući trupe iz područja mogućih vojnih dejstava. Kako je izjavio za državni list „Vatan“ zamenik ministra spoljnih poslova Sirije Fejsal Mikdad, sirijske vlasti će štititi celu teritoriju Sirije i neće prihvatiti okupaciju „ni pedlja sirijske zemlje“.

  Tagovi:
  Savet bezbednosti Rusije
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga