06:14 08 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 331
  Pratite nas

  Na skupštini Interparlamentarne unije (IPU), koja će biti održana u Beogradu, ruska delegacija će nastupiti sa inicijativom o neprihvatljivosti uvođenja političkih sankcija parlamentarcima, izjavila je predsednica Saveta federacije Rusije Valentina Matvijenko.

  „Mi ćemo insistirati na temi neprihvatljivosti uvođenja sankcija parlamentarcimama i o viznim ograničenjima, pre svega kada je reč o njihovom obavljanju osnovnih zadataka“, rekla je ona.

  Matvijenkova je rekla i da će biti predložen na razmatranje nacrt rezolucije „Parlamentarci protiv jednostranih sankcija: u ime demokratije i ljudskih prava“.

  „Sigurna sam da će ovu inicijativu podržati svi članovi Interparlamentarne unije. U tom slučaju, dokument će biti spreman za usvajanje već na jesen naredne godine“, dodala je predsednica Saveta federacije Rusije.

  Matvijenkova je navela i da će izvršni komitet Interparlamentarne unije razmotriti mogućnost formiranja radne grupe za monitoring primene političkih sankcija.

  Narodna skupština Republike Srbije biće domaćin 141. zasedanja Interparlamentarne unije (IPU), koje će se u Beogradu održati od 13 do 17. oktobra i koje će okupiti parlamentarne delegacije iz čak 150 zemalja, kao i 80 predsednika parlamenata, što je do sada najveći broj predsednika parlamenata u istoriji na jednom zasedanju IPU.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga