17:06 18 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 911
  Pratite nas

  Neprijateljske snage pokušavaju da ruskim građanima nametnu neki drugi sistem vrednosti i da revidiraju istoriju, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

  „Postoje snage koje koriste informacioni prostor kako bi pokušale da bace sumnju na značaj herojskih postupaka i time nametnu neki drugi sistem vrednosti, ali i da revidiraju istoriju Rusije i umanje njena dostignuća“, rekao je Šojgu.

  On nije precizirao o kojim stranim silama je reč i na kakve konkretne pokušaje misli.

  U takvim uslovima posebno je važno ne samo da se poveća vojni potencijal Rusije, već i da se radi na jačanju duha vojnika, koji bi bio sposoban da se odupre tim pokušajima, ocenio je ruski ministar.

  Šojgu je podsetio da su ruski vojnici, kako tokom istorije tako i danas, činili velike podvige, između ostalog i u Siriji.

  „Setimo se kako je poručnik Aleksandar Prohorenko, kada se našao u zasedi kod sirijske Palmire, preusmerio neprijateljsku vatru na sebe. Setimo se kako se kapetan Marat Ahmetšin sam suprotstavio teroristima kojih je bilo oko 200, kako je major Roman Filipov nakon obaranja svog aviona uspeo da se odupre teroristima koji su nameravali da ga zarobe. Setimo se i kako je odred specijalne namene izašao na kraj sa 300 terorista i sačuvao položaj na visoravni u blizini Alepa“, istakao je Šojgu.
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga