00:08 29 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 711
  Pratite nas

  Generalni sekretar Ujedinjenih nacija deli stav Moskve po pitanju neizdavanja američkih viza ruskim diplomatama radi učešća na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, izjavio je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Genadij Kuzmin.

  „Uspeli smo da ubedimo širok krug ljudi da su naša polazišta ispravna i da su naši zahtevi pravedni, kao i da država-domaćni ne ispunjava svoje obaveze koje je preuzela, budući da se sedište UN nalazi u Njujorku“, istakao je Kuzmin.

  Generalni sekretar UN Antonio Gutereš je dao izjavu po tom pitanju, dodao je Kuzmin i precizirao da Gutereš u potpunosti deli stav Rusije.

  Kuzmin je takođe prokomentarisao argumentaciju stalnog predstavnika SAD da su vize ruskim diplomatama odbijene zbog bezbednosti, rekavši da je to apsurdno.

  „Taj argument deluje smešno, ali jedino je to moguće iole uzeti u obzir, pravno gledano. Mi na to gledamo kao na izgovor, to nije ozbiljan argument“, naglasio je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN.

  Podsetimo, SAD nisu izdale vize za 18 ruskih diplomata i članova ruske delegacije prilikom nedavno održane Generalne skupštine UN, zbog čega su ruske vlasti predložile da se Prvi komitet UN preseli iz Njujorka u Evropu.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga