10:39 22 Januar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 200
  Pratite nas

  Moskva je spremna na fleksibilnost po pitanju produžetka Sporazuma o merama za dalje smanjenje i ograničavanje strateškog ofanzivnog oružja (START) i poziva Vašington na pregovore, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

  „Pozivamo naše američke kolege da više ne gubimo vreme, jer ga praktično više ni nema. Potrebno je, na kraju krajeva, razumeti šta sa tim sporazumom činiti“, rekao je on.

  Prema rečima Rjabkova, stav Moskve je jasan — Rusija je zainteresovana da se taj sporazum produži, a o rokovima je potrebno pregovarati.

  „Smatramo da bi sahranjivanje ovog sporazuma bilo neoprostivo. To će biti shvaćeno od strane javnosti kao zanemarivanje stuba međunarodne bezbednosti“, ocenio je.

  Rjabkov je dodao i da već postoje kanali putem kojih bi o ovoj temi trebalo razgovarati, te da su Amerikancima oni izuzetno dobro poznati.

  Podsetimo, Sporazum o merama za dalje smanjenje i ograničavanje strateškog ofanzivnog oružja (START) potpisan je 2010. godine i važi do februara 2021. Vašington se još uvek nije izjasnio da li je za produžavanje ovog dokumenta.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga