21:48 31 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  41595
  Pratite nas

  Ruski prankeri Vovan i Leksus uspeli su da ubede guvernera Aljaske Majka Danlivija da Rusija namerava da anektira Aljasku. Prankeri su se američkom političaru predstavili kao bivši ukrajinski premijer Vladimir Grojsman i bivši ukrajinski ambasador u SAD Valerij Čalij.

  Snimak razgovora je objavljen na Jutjub kanalu prankera.

  Oni su tokom razgovora uspeli da ubede guvernera da Moskva u Vašingtonu „sprovodi kampanju“ u koju se uključio i popularni reper „50 sent“. On, navodno, peva pesme u kojima zahteva da se Aljaska preda Rusiji, jer ih ujedinjuju „sauna, votka, harmonika i losos“.

  Vovan i Leksus su, takođe, rekli Danliviju da je „opasnog ruskog pevača“ Nikolaja Rastorgujeva potrebno uneti u američki sankcioni spisak, privesti i saslušati.

  Ruski prankeri Vovan i Leksus
  © Sputnik / Evgeniй Odinokov
  Ruski prankeri Vovan i Leksus

  Prema rečima prankera, lukavi plan Rusije zasniva se na tome da se održi lažni referendum o nezavisnosti Aljaske, pre nego što se pokrene procedura njenog uključivanja u sastav Rusije.

  „Čak mogu da navedem i imena. To je, na primer, Ksenija Sobčak, ona je rođaka predsednika Putina, televizijska voditeljka. Ona dolazi s misijom i nezvanično razgovara s predstavnicima raznih političkih snaga, civilnih snaga. Ona se sprema za Aljasku da bi tamo organizovala neke provokacije“, navodi pranker koji se predstavio kao premijer Ukrajine.

  „Obavezno ćemo preneti informaciju o kojoj govorite Vašingtonu“, obećao je Danlivi.

  Drugi pranker ubeđuje guvernera da Rusija već sprovodi kampanju ujedinjenja Aljaske. Danlivi odgovara tvrdnjom da su do njega već stigle glasine o tome, ali da ne zna ništa precizno.

  „To se događa upravo sada, u Vašingtonu. Upravo sada. Ispod prozora naše ambasade održava se koncert ruskih izvođača. Popularni ruski rep izvođači — ’50 cent‘ peva pesmu u kojoj zahteva da se Aljaska vrati Rusiji i zastrašuje posledicama. U pesmi se govori o tome da Aljasku s Rusijom ujedinjuju sauna, votka, harmonika i losos. Otvoriću prozor da biste mogli da čujete“, kaže sagovornik guvernera, nakon čega se u snimku na ruskom jeziku čuje pesma grupe „Ljube“ — „Ne glupiraj se, Ameriko“.

  Prema rečima jednog od prankera, mnogo srećnih Amerikanaca sluša koncert.

  Oni uveravaju Danlivija da je izvođač pesme Nikolaj Rastorgujev „veoma opasan čovek koga treba uhapsiti i ispitati“, jer se bavi subverzivnom delatnošću i deli ljudima novac.

  Guverner koji žuri na sledeći sastanak pita kako se piše to prezime. Sudeći po priloženom snimku, razgovor prankera s guvernerom Aljaske održan je pre nekoliko meseci, ali je objavljen tek danas.

  Tagovi:
  aneksija, Aljaska, Vovan i Leksus
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga