06:22 05 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 130
  Pratite nas

  U Beogradu će u Ruskom domu od 25. do 28. oktobra biti organizovana prva međunarodna izložba „Ruska digitalna saradnja pri univerzitetima“, a učesnici će moći da se upoznaju sa obrazovnim programima ruskih univerziteta o digitalnoj ekonomiji, saopštio je Ruski centar za digitalnu saradnju.

  U okviru programa učesnici mogu da prisustvuju predavanjima, radionicama i okruglim stolovima, a stručnjaci će sa publikom podeliti svoje iskustvo i znanje kada je reč o osnovnim pravcima u oblasti digitalne ekonomije — onlajn obrazovanje, virtuelna realnost, veštačka inteligencija i digitalni univerzitet.

  Direktor uprave „Rosotrudničestva“ Mihail Popov je ovim povodom izjavio da Rusija aktivno razvija IT industriju i da u velikoj meri obrazuje mlade kada je reč o najnovijim tehnologijama u ovoj sferi.

  „Nije dovoljno stvarati sve za sebe, potrebno je i deliti svoje znanje i tehnologiju. To bi trebalo da bude osnovna stvar savremene međunarodne saradnje univerziteta Rusije i drugih zemalja“, ocenio je on.

  Na izložbi u Beogradu će biti predstavljeni renomirani ruski univerziteti — Ruski ekonomski univerzitet „Plehanov“, Ruski univerzitet prijateljstva naroda, Moskovski energetski institut „MEI“ i drugi.

  Pored toga, 26. i 27. oktobra u okviru međunarodne izložbe biće organizovano i takmičenje u oblastima neurotehnologija i veštačka inteligencija, u oblasti krupni podaci, kao i u oblasti tehnologije distribuirane glavne knjige, a pobednici će dobiti poziv da prođu obuku na Finansijskom univerzitetu u Rusiji.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga