22:51 26 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  41270
  Pratite nas

  Američki sistem je pokušao da slomi Mariju Butinu koja je u SAD osuđena za špijunažu, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

  Zaharova je naglasila da su Ministarstvo i Ambasada Rusije u SAD uradili ogroman posao kako bi se Butina vratila kući.

  „Bio je važan konkretan rezultat. Trebalo je pružiti pravnu i moralnu podršku. Čitav američki sistem je radio na tome da se čovek slomi“, rekla je Zaharova.

  Ona je dodala da američke vlasti nisu dale Mariji Butini da uoči putovanja pozove članove porodice i saopšti im broj avio-linije.

  Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije je navela da je Butina dobijala podršku ljudi koji su joj saopštili da je uz nju cela država.

  Marija Butina se nakon dolaska u Moskvi zahvalila građanima Rusije i diplomatama na podršci.

  „Nisam se predala, jer sam znala da nemam pravo na to. Hvala vam puno. Znate da se Rusi nikad ne predaju“, rekla je ona.

  Podsetimo, Marija Butina je uhapšena u SAD u julu 2018. godine i osuđena na 18 meseci zatvora zbog „zavere u cilju nezakonitog rada u svojstvu stranog agenta“.

  Ona je priznala krivicu, pošto bi joj u suprotnom pretila višegodišnja zatvorska kazna. Ona je u petak, nakon odslužene kazne, deportovana u Rusiju.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga