18:32 30 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 1463
  Pratite nas

  Poslanica Državne dume Natalija Poklonska smatra da zapadne države svojom nesposobnošću da samostalno vode spoljnu politiku podsećaju na Rusiju devedesetih godina.

  „Rusija je preživela nešto slično devedesetih godina, kada je sve odluke trebalo da budu usaglašavane sa ’savetnikom‘: on bolje od tebe zna šta i kako treba raditi. Ta istorija se završila žalosno. Zajednička civilizacija još nije znala slučajeve izgradnje sveta bez konsenzusa, bez uzimanja u obzir interesa svih igrača na međunarodnoj sceni“, napisala je Poklonska na Telegramu.

  Prema njenim rečima, danas je vidljiva pojava globalne krize.

  „Italija želi da ukine sankcije, ali ne može. Nemačka, takođe. Austrija i druge države imaju poteškoće zbog sankcija. U svetu je nastala neverovatna situacija u kojoj SAD pokreću politički i ekonomski rat sa sopstvenim saveznicima, a oni se plaše da sprovode sopstvenu politiku. Gde je nestao suverenitet koji smo im pomogli da vrate tokom Drugog svetskog rata?“, naglasila je Poklonska.

  Poslanica je izrazila nadu da će zdrav razum, potkrepljen hrabrošću, pomoći suverenim zapadnim državama da izađu iz kluba koji se vodi parolom „za sve je kriva Rusija“.

  Tagovi:
  Natalija Poklonska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga