17:06 08 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 303
  Pratite nas

  Šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov smatra da je žalosno ako SAD izađu iz Sporazuma o otvorenom nebu.

  „Čitao sam što i vi. To će biti žalosno“, rekao je Lavrov novinarima, odgovarajući na pitanje o namerama SAD da izađu iz Sporazuma o otvorenom nebu.

  Predsednik komiteta Saveta Federacije Rusije za međunarodne poslove Konstantin Kosačov smatra da Vašingtonu nije potrebna ravnoteža snaga, već jednostrana vojna nadmoćnost.

  „Ako i kada neko krene da ga krši, razlog može biti samo jedan: Amerikancima je važno da ograniče, sakriju od partnera ili konkurenata svoja sopstvena kršenja drugih obaveza po drugim sporazumima. Amerikanci žele jednostranu vojnu nadmoćnost. Svaki dogovor u sferi razoružanja je sporazum o ravnoteži snaga. Amerikancima nije potrebna ravnoteža snaga, već jednostrana vojna superiornost. Zato je bio poništen Sporazum o PRO, Sporazum o raketama srednjeg i kratkog dometa, Sporazum o smanjenju ofanzivnog naoružanja“, rekao je Kosačov televiziji „Rusija 24“.

  Ranije su američki mediji saopštili da je predsednik SAD Donald Tramp potpisao dokument o nameri Vašingtona da izađe iz Dogovora o otvorenom nebu.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga