19:06 05 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Situacija u Donbasu (112)
  0 501
  Pratite nas

  Ukrajinska vojska i Narodna milicija samoproglašene Luganske Narodne Republike završili su povlačenje snaga i sredstava u okrugu grada Zolotoje u Donbasu.

  „Sledeća faza je verifikacija — praćenje i provera pod nadzorom specijalne Misije OEBS-a. Oni će pomoću bespilotnih letelica proveriti da li su se zaista povukle naše i protivničke snage“, rekao je načelnik pres-centra operacije Ujedinjenih snaga Andrej Agejev.

  On je dodao da će u narednih mesec dana demontirati objekte u kojima su se nalazile Oružane snage Ukrajine. Pod kontrolom Organizacije za bezbednost i saradnju, demontiraće i položaje ustanika.

  Da je proces povlačenja snaga završen, potvrdio je i rukovodilac predstavništva Luganske Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju obustavljanja vatre Mihail Filiponjenko.

  Ukrajinska vojska je prekinula 9. oktobra povlačenje snaga i sredstava u okrugu grada Zolotoje u Donbasu. Prema dogovoru o povlačenju snaga, koji je postignut na sastanku kontakt-grupe za Donbas, povlačenje je trebalo da se vrši sinhronizovano i pod nadzorom misije OEBS-a tokom tri dana. Plan je bio da strane 12. oktobra obaveste Misiju OEBS-a o završetku povlačenja snaga.

  Povlačenje snaga sa kontakt-linije u području grada Zolotoje počelo je 29. oktobra, dok će u gradu Petrovsk isti proces započeti 4. novembra.

  Tema:
  Situacija u Donbasu (112)
  Tagovi:
  Luganska Narodna Republika, Narodna milicija LNR, povlačenje snaga, Donbas
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga