04:50 21 Januar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  21159
  Pratite nas

  Smanjenje rashoda za odbranu i bezbednost povezano je sa prevazilaženjem „vrhunca modernizacije“ vojske, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

  „U toku je opšte smanjenje rashoda za odbranu i bezbednost. To nije zbog toga što se mi nonšalantno odnosimo prema tim pitanjima, već zbog toga što su sada glavni planiranje i, povezano s tim intenziviranje radova na zameni vojne opreme i tehnike. Mi smo već uradili glavne stvari“, rekao je Putin na sednici sa članovima Vlade.

  On je naglasio da vojna preduzeća i kolektivi treba da nastave da rade kao do sada, a ne da proizvode šerpe, kako je to bilo 1990-ih godina.

  „Oni treba da proizvode visokotehnološke proizvode i tehniku. Zato im treba omogućiti da proizvode to što mogu i ritmički finansirati taj posao“, dodao je predsednik.

  Osim toga, Putin je naložio da se pripremi jasan plan za uključivanje vojnih preduzeća u realizaciju nacionalnih projekata.

  U oktobru je predsednik saopštio da se Rusija nalazi na sedmom mestu po rashodima za vojsku, iako je već napravila oružje koje niko nema u svetu. On je ipak tada naglasio da nema nameru da ulazi u trku u naoružanju, premda će nastaviti da razvija potencijal u toj sferi.

  Tagovi:
  Rusija, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga