21:36 22 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1453
  Pratite nas

  Potpredsednik vlade Ukrajine za pitanja evropske i evroatlantske integracije Dmitrij Kuleba rekao je da je Kijev „već pet godina“ spreman da ne produžava sankcije Rusiji.

  Komentarišući akcije u slučaju ukidanja sankcija koje su uvedene sektorima ruske privrede, Kuleba je u intervjuu za „RBK Ukrajina“ rekao da je zemlja spremna na bilo koji scenario. 

  Istovremeno, on je istakao da je zadatak ukrajinske diplomatije da to ne dopusti bez postizanja rezultata u okviru realizacije Minskih sporazuma.

  „Kao drugo, ako se to ipak dogodi, za takvu odluku će se dobiti maksimalna nadoknada u bilo kom obliku koji podleže pregovorima“, istakao je on.

  Situacija između Rusije i Zapada se zakomplikovala pre pet godina zbog situacije u Ukrajini. Krajem jula 2014. godine EU i SAD su sa ciljanih sankcija protiv fizičkih lica i kompanija prešli na sankcije koje su uvodili čitavim sektorima ruske privrede. Kao odgovor na to, Moskva je ograničila uvoz prehrambenih proizvoda.

  U junu ove godine Putin je saopštio da je Rusija od 2014. godina izgubila oko 50 milijardi dolara, Evropska unija 240 milijardi dolara, SAD 17 milijardi i Japan 27 milijardi dolara.

  Tagovi:
  Rusija, sankcije, Ukrajina, Kijev
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga