05:03 21 Januar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 2166
  Pratite nas

  Vojska NATO-a šalje lovce kako bi neopravdano presretali ruske avione na Baltiku, pokušavajući da sačuva svoja radna mesta i pokaže da je korisno sačuvati četiri bataljona Alijanse u regionu, smatra stalno Predstavništvo Rusije pri NATO-u, nakon saopštenja da su lovci NATO-a presreli ruski transportni avion An-26 u području Kalinjingradske oblasti.

  „Plan leta postoji, transponderi i radio-veza su uključeni. Zbog čega je potrebno provokativno presretanje na redovnoj vazdušnoj trasi ka Kalinjingradu? To je pokušaj (vojnika NATO-a) da podgreju napetost kako bi zaštitili svoja mesta ili opravdali prisustvo bataljona NATO-a u regionu, gde do njihovog dolaska (nije bilo) nikakve značajne vojne aktivnosti“, navodi se na Tviteru stalnog predstavništva.

  Ministarstvo odbrane Litvanije je ranije saopštilo da je „6. novembra lovac NATO-a presreo jedan ruski avion An-26 koji je leteo sa teritorije Rusije u Kalinjingrad u skladu sa planom leta, sa uključenim transponderima i održavajući vezu sa dispečerskom službom na zemlji.

  U mirno vreme „vazdušnim presretanjima se smatraju približavanja lovaca avionu druge države za vizuelnu identifikaciju.

  Tagovi:
  Rusija, NATO
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga