22:09 27 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  12563
  Pratite nas

  Most preko reke Lene u Sibiru, dužine tri kilometra, trebalo bi da bude završen do 2025. godine, saopštio je novinarima zamenik predsednika Vlade Rusije Kiril Bičkov.

  „Za period 2020-2021. godine planirana je izrada projektne dokumentacije izgradnje drumskog mosta preko reke Lene u području grada Jakutsk. Sama izgradnja objekta trebalo bi da traje 2021-2024. godine, dok će on početi sa radom, ako budu poštovani rokovi, do 2025. godine“, rekao je Bičkov, naglasivši da projektovanje, izgradnja i puštanje u eksploataciju mosta traje pet godina.

  Reka Lena u Jakutiji
  © Sputnik / Ruslan Krivobok
  Reka Lena u Jakutiji
  Mosta na Leni je uključen u nacionalni program razvoja Dalekog istoka do 2025. godine.

  Gubernator Jakutije je saopštio ranije da je novi projekat drumskog mosta preko Lene spreman i da su obavljeni razgovori sa potencijalnim investitorima. Vrednost projekta, prema preliminarnim procenama, iznosiće oko 1.300 miliona evra. Projekat bi mogao biti realizovan u okviru državno-privatnog partnerstva.

  Automobilski most će omogućiti da Jakutsk postane transportno-logistički čvor, gde će se spajati tri federalne trase — železnička, rečna, avijaciona, kao i tri regionalna auto-puta.

  Tagovi:
  Jakutija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga