20:24 05 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 410
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da se ne poznaje sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim, ali da mu se čini kao simpatičan i iskren čovek.

  „U kakvim sam odnosima sa Zelenskim? Ni u kakvim! Nikada ga nisam video, mi se ne poznajemo, samo smo razgovarali telefonom. Meni se čini kao simpatičan i iskren čovek“, rekao je Putin na investicionom forumu „Rusija zove“.

  Prema njegovom mišljenju, predsednik Ukrajine želi da promeni situaciju u Ukrajini nabolje. Putin je dodao da su učinjeni realni koraci kada je reč o povlačenju snaga i sredstava u Donbasu.

  „Prema mom mišljenju, Zelenski zaista želi da promeni situaciju nabolje, uključujući i situaciju u Donbasu. Ja ne znam koliko je on u stanju da to učini. Ipak su preduzeti određeni pozitivni koraci — imam u vidu povlačenje snaga u dva naseljena mesta, iako je juče vojska saopštila da se pucnjava sa ukrajinske strane nastavlja“, dodao je Putin.

  Ruski lider je istakao da razvoj odnosa između Rusije i Ukrajine u značajnoj meri zavisi od Kijeva.

  „Kakve su perspektive razvoja naših međudržavnih odnosa? To će u velikoj meri zavisiti od ukrajinske strane. Vidimo da se tamo stalno pokreću pitanja koja sa tačke gledišta rešavanja situacije u Donbasu mi smatramo neprihvatljivim i kontraproduktivnim“, ocenio je on.

  Tagovi:
  Ukrajina, Zelenski
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga