19:19 27 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  21011
  Pratite nas

  Moskva žali što Talin, umesto normalizacije odnosa sa Rusijom, nastavlja sa apsurdnim izjavama povodom teritorijalnih pretenzija u vezi sa Tartuskim mirovnim sporazumom.

  „Mi smo više puta naglašavali da je ovo pitanje za nas završeno i da o njemu nemamo nameru da vodimo diskusiju. Tartuski sporazum pripada istoriji“, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

  U resoru su izrazili žaljenje što estonsko rukovodstvo „nastavlja da izlazi sa sve provokativnijim i apsurdnijim izjavama“, umesto da misli o normalizaciji odnosa sa Rusijom.

  „Ovakva retorika ne pomaže ni formiranju pozitivne agende naših odnosa, niti unapređenju procesa ratifikacije bilateralnih sporazuma o granicama“, naglasila je predstavnica MIP-a.

  Ranije je predsednik estonskog Parlamenta i član Konzervativne narodne partije EKRE Hen Piluas izjavio da bi Rusija trebala da vrati baltičkoj republici navodno „aneksirane teritorije“. On je dodao da za napredak u ratifikaciji rusko-estonskog pograničnog sporazuma Talin insistira na tome da Moskva prizna granice Estonije u okviru nevažećeg sporazuma.

  Tagovi:
  Estonija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga