11:04 09 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 2332
  Pratite nas

  Ruske vlasti objavile su fotografije spektakularne akcije hapšenja, koje otkrivaju kako su pohvatani teroristi koji su hteli da sruše vlast u Rusiji i stvore kalifat.

  Ruska Federalna službe bezbednosti (FSB) saopštila je da je uhvatila grupu od devet pripadnika terorističke organizacije „Hizb ut Tahrir el Islami“, koja je pripremala operaciju svrgavanja vlasti i stvaranja takozvanog „svetskog kalifata“.

  Specijalna operacija FSB-a bila je sprovedena na teritoriji Moskve, ali i u republici Tatarstan, kao i u Tjumenskoj oblasti, i tom prilikom su uhapšena i dva lidera ove terorističke organizacije.

  Specijalna operacija FSB-a bila je sprovedena na teritoriji Moskve
  COS FSB RF
  Specijalna operacija FSB-a bila je sprovedena na teritoriji Moskve

  Precizira se da je ova grupacija u regionima Rusije stvarala zatvorene terorističke strukture, rešavala pitanja finansiranja i širenja propagandističkih materijala, a bavila se i vrbovanjem lokalnih muslimana zarad realizacije svojih ciljeva.

  Prilikom hapšenja terorista pronađeno je mnoštvo propagandističkih materijala
  COS FSB RF
  Prilikom hapšenja terorista pronađeno je mnoštvo propagandističkih materijala

  Pored toga, te strukture su obavljale poslove na osnovu doktrine stvaranja takozvanog „svetskog kalifata“, sa ciljem urušavanja institucija svetske zajednice.

  Prilikom hapšenja terorista pronađeno je mnoštvo propagandnog materijala, sredstva za komunikaciju, kao i elektronski nosioci informacija.

  Tagovi:
  teroristi, FSB
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga