21:32 22 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 1732
  Pratite nas

  Ruski mediji objavili su fotografije specijalnog voza u kome predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin i premijer Rusije Dmitrij Medvedev imaju lične vagone.

  „Samo predsednik i premijer imaju pravo da se voze specijalnim vozom. Voz zajednički kontrolišu Uprava za poslove predsednika Rusije i kompanija Ruske železnice“, prenosi „Komsomoljska pravda“.

  Kompoziciju vuku dve nove ruske dizel-lokomotive TEP70BS. Veći deo vagona, uključujući i lični vagon premijera Medvedeva, napravljen je u Tverskoj fabrici vagona. Nekoliko vagona je izrađeno u Istočnoj Nemačkoj.

  © Sputnik / Dmitry Astakhov
  Premijer Rusije Dmitrij Medvedev ulazi u voz na stanici Topki

  Za vreme poslednjeg putovanja Medvedeva iz Novosibirska do Barnaula, voz je činilo devet vagona. U prvom vagonu je bio smešten Specijalni komunikacioni centar, u drugom su putovali vozovođa i zvaničnici „Ruske železnice“, koji su bili zaduženi za rad specijalnog voza.

  U trećem vagonu je bila smeštena Federalna zaštitna služba, dok se u četvrtom nalazio ruski premijer. U njegovom ličnom vagonu se nalazi radna zona sa pisaćim stolom, kuhinja, toalet i krevet. Vagon Medvedeva ima i prostor za sastanke u kome se nalazi sto za šest osoba i veliki televizor.

  Premijer Rusije Dmitrij Medvedev na sastanku u vozu Novosibirsk-Barnaul
  © Sputnik / Ekaterina Shtukina
  Premijer Rusije Dmitrij Medvedev na sastanku u vozu Novosibirsk-Barnaul

  Prema pisanju medija, i ruski predsednik ima svoj lični vagon.

  U petom vagonu se nalazi restoran. Zidovi su ukrašeni drvenim rezbarenim panelima.

  Premijer Rusije Dmitrij Medvedev u vozu Novosibirsk-Barnau
  © Sputnik / Ekaterina Shtukina
  Premijer Rusije Dmitrij Medvedev u vozu Novosibirsk-Barnau

  U šestom, vagonu za spavanje su putovali ministri i visoki zvaničnici. Vagon broj sedam, kao i vagon broj osam su obični vagoni za spavanje. Deveti vagon je bio izdvojen za novinare.

  Tagovi:
  vagon, Medvedev, Putin, rusija, voz
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga