09:56 28 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1461
  Pratite nas

  Premijer Rusije Dmitrij Medvedev potpisao je uredbu o osnivanju Nacionalnog naučno-obrazovnog centra „Velika ruska enciklopedija“, a dokument je objavljen na internet portalu za pravne informacije.

  „Radi pristupa stanovništva Ruske Federacije verodostojnim informacijama o razvoju i stanju okolnog sveta i društva, zasnovanim na naučno verifikovanim izvorima znanja i stalno ažuriranim — osnovati autonomnu nekomercijalnu organizaciju Nacionalni naučno-obrazovni centar ’Velika ruska enciklopedija‘“, navedeno je u dokumentu.

  Uredbom je, takođe, propisano osnivanje nacionalnog interaktivnog enciklopedijskog portala.

  Predsednik Rusije Vladimir Putin je na zasedanju Saveta za ruski jezik 5. novembra izjavio da je uveren da će elektronska verzija Velike ruske enciklopedije, za razliku od Vikipedije, postati izvor verodostojnih informacija.

  Tomovi Velike ruske enciklopedije u papirnom izdanju objavljivani su od 2004. do 2017. godine. Istoimena izdavačka kuća sada radi na identičnom nacionalnom interaktivnom enciklopedijskom portalu.
  Predstavljanje projekta elektronskog naučno-obrazovnog portala Velike ruske enciklopedije održano je u Ufi 21. novembra.

  Tagovi:
  Vikipedija, Dmitrij Medvedev, Velika ruska enciklopedija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga