02:50 09 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  11756
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da u sastav naoružanja Vojno-pomorske flote Rusije stupaju brodovi sa moćnim raketama, koji su u stanju da radikalno promene situaciju na ratištu.

  „Mornarica istorijski igra ključnu ulogu u obezbeđivanju odbrambene sposobnosti naše zemlje, štiti interese Rusije u Svetskom okeanu, značajno doprinosi očuvanju vojno-političke stabilnosti“, rekao je Putin na sastanku u Sočiju, gde će održati niz sastanaka sa rukovodstvom Ministarstva odbrane.

  Putin je naglasio da u sastav naoružanja Vojno-pomorske flote Rusije stupaju najnoviji brodovi sa moćnim raketama, sa poboljšanim karakteristikama dometa i preciznosti.

  „Ovo efikasno oružje je u stanju da radikalno promeni situaciju na ratištu i da neutrališe bilo kakvu agresiju protiv Rusije“, ocenio je predsednik.

  Putin je postavio zadatak da se povećaju borbene sposobnosti Vojno-pomorske flote i dodao da će Ratna mornarica u narednim godinama početi da dobija fregate i podmornice koje su modifikovane za naoružavanje hipersoničnim raketama „Cirkon“.

  Predsednik je naglasio da hipersonično oružje u mornarici postaje izuzetno važno zbog očuvanja strateške stabilnosti. On je takođe dodao da je važno nastaviti sa isporukama razarača i univerzalnih desantnih brodova.

  Visokotehnološka mornarica

  Šef države je istakao da Rusija treba da razvija visokotehnološku Vojno-pomorsku flotu, ali da je važno zadržati dosadašnji tempo.

  „Treba da nastavimo sa razvojem moderne, visokotehnološke i po sastavu uravnotežene mornarice, da nastavimo da je naoružavamo tehnikom poslednje generacije“, istakao je predsednik.

  Potencijal ruske mornarice u borbi protiv terorista u Siriji

  Ruska mornarica je potvrdila svoj visoki borbeni potencijal u borbi protiv terorista u Siriji, naglasio je Putin.

  „Svoj visoki borbeni potencijal Vojno-pomorska flota je potvrdila u borbi protiv terorista. Želim da skrenem pažnju na profesionalizam učesnika operacije: rukovodstva, mornara, pilota pomorske avijacije“, rekao je Putin.

  On je dodao da se u ovom trenutku grupa ruskih brodova nalazi u istočnom delu Sredozemnog mora na obali Sirije, dok je na obali luke „Tartus“ smeštena ruska vojno-pomorska baza.

  Tagovi:
  rakete, brodovi, ruska mornarica
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga