17:57 20 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Hajka VADA na Rusiju (36)
  0 018
  Pratite nas

  Sednica Izvršnog komiteta Svetske antidoping agencije (VADA), na kojoj će se diskutovati o preporukama u vezi sa statusom Ruske antidoping agencije (Rusada), neće biti održana u Parizu, kako je bilo planirano, već u Lozani.

  „Iako je sednica prvobitno trebalo da se održi u Parizu, VADA je donela odluku da to bude u Lozani i to zbog potencijalnih problema zbog generalnog štrajka u Parizu“, navodi se u saopštenju iz sedišta agencije.

  Sednica će biti održana 9. decembra, a predviđeno je da na konferenciji za novinare govori predsednik VADA Kreg Redi.

  Inače, na toj sednici treba da bude doneta odluka da li je Rusija manipulisala doping podacima koje je predala početkom godine.

  Odbor za usaglašenost je savetovao Izvršnom komitetu da ne prihvati te podatke kao validne, navodeći da nisu „ni potpuni ni pouzdani“.

  Odbor je 25. novembra sugerisao da se Rusiji zabrani organizacija međunarodnih takmičenja u naredne četiri godine, a da na takmičenjima mogu da učestvuju samo „čisti“ sportisti u neutralnom statusu, kao i da se reprezentaciji Rusije zabrani da se u naredne četiri godine takmiči pod ruskom zastavom na velikim takmičenjima.

  Portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova rekla je nedavno da su pokušaji politizacije situacije i pokušaji da se Rusija odstrani sa velikih takmičenja — nedopustivi.

  Tema:
  Hajka VADA na Rusiju (36)
  Tagovi:
  Svetska antidoping agencija, doping
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga